Heb je net een nieuw huisdier aangeschaft? Dan kunnen er hoge medische kosten bij komen kijken. Ieder jaar gaat het dier naar de dierenarts voor de controle en vaccinaties, je hebt preventieve middelen nodig om ziektes te voorkomen en als er iets naars gebeurt, moet je rekening houden met eventuele onderzoeken en operaties. Het kan daarom aan te raden zijn om een hondenverzekering af te sluiten. Deze verzekering biedt een goede bescherming en je kan er te allen tijde op terugvallen. De onvoorziene medische kosten worden bijvoorbeeld voor een groot deel of zelfs helemaal vergoed. Mocht jouw viervoeter een keer ziek worden of een blessure oplopen, dan kan je een claim indienen. De verzekering betaalt dan een groot deel van de kosten terug. 

Voor onverwachte ongevallen beschermd

Een hondenverzekering helpt ook als bescherming tegen onverwachte ongevallen. Jouw trouwe viervoeter trekt er vaak met jou op uit en het kan zomaar zijn dat hij of zij ergens achteraanrent en daarmee een poot breekt. Of hij speelt in huis en glijdt uit over de vloer. De ongelukken zorgen soms voor grote verwondingen. De verzekering dekt de kosten die komen kijken bij de behandelingen van de verwondingen. De operaties en eventuele andere medicatie zorgen ervoor dat je honderden tot duizenden euro’s kwijt bent. Met de juiste dekking hoef je hier niet meer alleen voor te staan. De verzekeraar keert de vergoeding uit en jij kan je richten op het herstel van jouw huisdier. Het geeft jou meer gemoedsrust om te weten dat de hond de hulp kan krijgen die nodig is. 

Preventieve zorg meegenomen in de dekking

De hond verzekeren doe je echter niet alleen voor de onverwachte gebeurtenissen waaruit hoge rekeningen voortvloeien. Het helpt ook bij eventuele erfelijke aandoeningen en de preventieve zorg die nodig is om het dier gezond te houden. Sommige hondenrassen zijn gevoelig voor aandoeningen, waardoor je op een later moment wellicht voor hoge medische kosten komt te staan. De verzekering zorgt dat je de financiën goed kan uitspreiden en het dier toch de nodige zorg kunt geven. Daarnaast kan je de preventieve zorg uit blijven voeren, zoals het geven van vaccinaties, de jaarlijkse controles en tandheelkundige zorg. De gezondheid van jouw huisdier blijft hiermee op peil en je kan nog langer genieten van de viervoeter. 

Flexibel voor ieders behoeften

De hondenverzekering kan je in meerdere vormen afsluiten. Geen enkele verzekering is hetzelfde en je past het helemaal aan de behoeften van jouw dier aan. De flexibiliteit ligt hem voornamelijk in de aanvullende opties waar je uit kan kiezen. Hoe meer aanvullende opties, hoe uitgebreider de verzekering is. Niet alleen geeft dit jou meer gemoedsrust voor het geval er iets met de hond gebeurt, ook pas je de verzekering hiermee op jouw budget aan. Mocht er dan een keer wat gebeuren, kan je zonder na te denken naar de dierenarts en hoef je niet jouw volledige spaarrekening te plunderen om het dier er weer bovenop te helpen en de juiste zorg te bieden.